Στο Β’ όμιλο με αντιπάλους τις Τουρκία, Λευκορωσία και τη Μ. Βρετανία κληρώθηκε η εθνική αντρών μπάσκετ στην πρώτη φάση (2 γύροι, 3 παράθυρα) των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Τα τελικά με 32 ομάδες θα φιλοξενηθούν σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Ινδονησία. Η κλήρωση έγινε χθες το μεσημέρι διαδικτυακά για όλες τις ζώνες στην Ελβετία και την έκανε ο αρχηγός της κατόχου του τίτλου Ισπανίας, Ρούντι Φερνάντες.
Στην ευρωπαϊκή ζώνη οι 32 ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν τις 12 θέσεις που της αντιστοιχούν χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο, μεταφέροντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα, ενώνονται με τις τρεις πρώτες άλλου ομίλου και σχηματίζουν τέσσερις ομίλους των 6 ομάδων. Αφού παίξουν (2 γύροι, 3 παράθυρα) οι ομάδες που δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους, οι τρεις πρώτοι (3×4=12) προκρίνονται στην τελική φάση.
Η Εθνική μας διασταυρώνεται με τις ομάδες που θα συνεχίσουν από τον Α’ όμιλο, τον οποίο απαρτίζουν οι Σερβία, Λετονία, Βέλγιο και Σλοβακία.
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης της Εθνικής είναι: 1η αγ. Πέμπτη 25/11 με Μ. Βρετανία εκτός – 2η αγ. Κυριακή 28/11 με Λευκορωσία εντός – 3η αγ. Παρασκευή 25/2/2022 με Τουρκία εντός – 4η αγ. Δευτέρα 28/2/2022 με Τουρκία εκτός – 5η αγ. Πέμπτη 30/6/2022 με Μ. Βρετανία εντός – 6η αγ. Κυριακή 3/7/2022 με Λευκορωσία εκτός.
