Απογοητευμένος δήλωσε ο Κριστιάν Γκολομέεφ αμέσως μετά τον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Ο Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε πέμπτος, ενώ είχε στόχο να ανέβει στο βάθρο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να συμβεί αυτό βέβαια. Εκτός του Αμερικανού Ντρέσελ (πρώτος με 21.07) που είναι άπαιχτος, υπήρχαν και άλλα μεγαθήρια, όπως ο Μανοντού (21.55) και ο πολύ ανεβασμένος Βραζιλιάνος Φράτους (21.57). Αυτοί οι τρεις πήραν τα μετάλλια και ο Γκολομέεφ (δεύτερος στο Παγκόσμιο) έμεινε πέμπτος με 21.72. Μόνο αν ξεπερνούσε τον χρόνο του ημιτελικού, δηλαδή κάτω από 21.60, θα είχε ελπίδες για βάθρο. Μπορεί αρχικά να μην ήταν ικανοποιημένος, αλλά στη συνέχεια κατάλαβε πως τα καλύτερα έρχονται.
Ο –βουλγαρικής καταγωγής– αθλητής είναι 28 ετών, οπότε σε τρία χρόνια στο Παρίσι θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το μετάλλιο. Τον τελευταίο καιρό ζούσε στις ΗΠΑ, όμως τώρα επιστρέφει στην Ελλάδα για να συνεχίσει εδώ τις προπονήσεις του, αλλά και να είναι κοντά στην οικογένειά του. Τον Οκτώβριο περιμένει το πρώτο του παιδί και όπως είπε ο ίδιος στο Sport24, «ο γιος μου που έρχεται θα είναι το καλύτερο μετάλλιο της ζωής μου».
Ο Γκολομέεφ τόνισε πως οι συνθήκες διαμονής δεν είναι οι καλύτερες στο Ολυμπιακό Χωριό, οι αποστάσεις μεγάλες, κάτι βέβαια που ισχύει για όλους τους αθλητές. Τώρα έβαλε στόχο τους επόμενους Αγώνες, όπου «ελπίζω να κάνω πραγματικότητα το όνειρο του μεταλλίου». Προς το παρόν ετοιμάζεται να απολαύσει άλλα πράγματα. Ενας αθλητής ύψους 2,04, που έκανε την καλύτερη ελληνική επίδοση σε πισίνα. Μόνο ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει μια πέμπτη θέση σε τελικό (στα 1.500 μέτρα το 2004) και κανείς άλλος, εκτός φυσικά από το 1896 και τους πρώτους Αγώνες.
