Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτέρας, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται συνολικά 236 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 νοσηλεύονται σε κλινικές covid και οι 34 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι 29 διασωληνωμένοι.

Στο 100% της πληρότητας βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο ΠΑΓΝΗ και στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, προχωρά η ανάπτυξη νέων κλινών για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πίεση. Όπως δήλωσε, μπορούν να ενεργοποιηθούν 23 επιπλέον κλίνες πέρα από τις άμεσα διαθέσιμες για σοβαρά περιστατικά κορονοιού ενώ θα αναπτυχθούν πολύ περισσότερες απλές κλίνες covid.

  • Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 61 ασθενείς, οι 45 στην κλινική covid και οι 16 στη ΜΕΘ, οι 13 διασωληνωμένοι
  • Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 44 ασθενείς, οι 37 στην κλινική covid και οι 7 στη ΜΕΘ, οι 5 διασωληνωμένοι
  • Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 75 ασθενείς, οι 68 στην κλινική covid και 7 στην ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 33 ασθενείς, οι 30  στην κλινική covid και 3 στην ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
  • Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 8 ασθενείς στη κλινική covid κι ένας στη ΜΕΘ διασωληνωμένος
  • Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύονται 2 ασθενείς στην κλινική Covid
  • Στο Νοσοκομείο Νεαπόλεως νοσηλεύονται 11 ασθενείς στην κλινική Covid
  • Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύονται 2 ασθενείς στην κλινική Covid

Σημειώνεται πως την περασμένη Τετάρτη ένας 58χρονος πέθανε στο νοσοκομείο των Χανίων, ενώ μόνο την Πέμπτη πέθαναν τρεις ασθενείς (δύο στο Ηράκλειο και ένας στα Χανιά).