Κατά 2,2 φορές υπερκαλύφθηκε, σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της «Ελλάκτωρ», η αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ. ευρώ της εταιρείας, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Από τα καθαρά έσοδα της αύξησης (118,9 εκατ. ευρώ) τα 98,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ 20,3 εκατ. θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε διάστημα μέχρι ενάμισι έτους.
Από τα 98 εκατ. της ΑΚΤΩΡ, 44,4 εκατ. θα πάνε στην κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από την έξοδό της από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα στην Αυστραλία (26 εκατ.), στη Βραζιλία (11 εκατ.) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (7 εκατ.), και 54,2 εκατ. για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ προς προμηθευτές και υπεργολάβους στην ελληνική αγορά.
Στην αύξηση κεφαλαίου το εφοπλιστικό δίδυμο των Ιωάννη Καϋμενάκη και Δημήτριου Μπάκου, που βρίσκεται σε πολύμηνο πόλεμο με τη νέα διοίκηση της «Ελλάκτωρ» και την ολλανδική Reggenborgh, άσκησε τα δικαιώματά του και αύξησε το ποσοστό του από το 25,8% στο 28,62%. Το ποσοστό της ολλανδικής εταιρείας αυξήθηκε στο 33%.
Χθες έγινε επίσης γνωστό ότι απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Greenhill Investments Limited (των δύο εφοπλιστών μεγαλομετόχων της) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και με τα οποία ζητούσε την ακύρωση των αποφάσεων της συνέλευσης που είχε αποφασίσει την αύξηση.
