ΧΡ.ΠΑΠ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ναι στον εμβολιασμό όχι στην υποχρεωτικότητα.

Οι κοινωνίες προοδεύουν μέσα από συνεννόηση και συναίνεση και όχι με απαγορεύσεις και υποχρεωτικότητες.

Την υποστήριξή της στον εμβολιασμό αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους της λιμενικούς να εμβολιαστούν συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάσχεση της πανδημίας.

Ωστόσο τονίζει ότι «τελευταία γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας επιβολής του εμβολιασμού μέσω της πρόβλεψης της υποχρεωτικότητάς του σε ομάδες εργαζομένων. Η επιβολή αυτή εκφράζεται με διάφορες μορφές, από απαγορεύσεις και περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι την αποστέρηση αποδοχών και εργασίας”. Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, τα πλέον πρόσφορα μέσα προκειμένου να επεκταθεί ο εμβολιασμός και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα της ανάπτυξης τοίχους ανοσίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η ενημέρωση των πολιτών και η επιστημονική τεκμηρίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων. “Σε κάθε περίπτωση οι κοινωνίες προοδεύουν μέσα από συνεννόηση και συναίνεση και όχι με απαγορεύσεις και υποχρεωτικότητες” αναφέρει.

Τέλος ξεκαθαρίζει πως είναι βέβαιο ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με τα αναγκαία μέτρα ατομικής προστασίας και τη συνεχή επιδημιολογική επιτήρηση μπορούν να εγγυηθούν το σταδιακό έλεγχο της πανδημίας.