Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η έκκληση βρετανών επιστημόνων για μεγαλύτερη προσοχή καθώς η πανδημία προελαύνει, οι αυξανόμενοι εμβολιασμοί στη Γαλλία και η χρήση κατασκοπευτικών μεθόδων για την παρακολούθηση συνεργατών του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι  συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού έντυπου διεθνούς Τύπου.   

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν στον τίτλο τους : «Να είστε προσεκτικοί απευθύνει έκκληση ο πρωθυπουργός καθώς τα κρούσματα  της Covid προβλέπεται να αυξηθούν» και στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα επισημαίνει ότι επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλός της κυβέρνησης προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί να φθάσει και τα 200.000 κρούσματα ημερησίως στα μέσα Αυγούστου. Ειδικότερα ο καθηγητής Νιλ Φέρκγιουσον ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τις 100.000 ημερησίως με δυναμική να διπλασιαστούν τις ερχόμενες εβδομάδες. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : « Πίεση στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το χάος στο Γουέμπλεϊ» και στο σχετικό ρεπορτάζ τονίζει ότι υπουργοί ζήτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων στο γήπεδο Γουέμπλεϊ και την αποτυχία της Ομοσπονδίας να τηρήσει τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 19.7.2021

Στη Γαλλία, η Le Monde έχει κεντρικό τίτλο : «Στη Γαλλία, μια νέα δυναμική για τον εμβολιασμό» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι περίπου το 55% των Γάλλων πολιτών έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ ποσοστό 43% έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι προτροπές του προέδρου Μακρόν προς τους Γάλλους για εμβολιασμό έπιασαν τόπο με περισσότερα από δύο εκατομμύρια πολίτες να κλείνουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν. Το δημοσίευμα τονίζει ακόμη ότι η πανδημία ενισχύεται σε ολόκληρη τη χώρα ωστόσο τα εμβόλια φαίνεται ότι λειτουργούν και απέναντι στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ.       

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 19.7.2021

Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει ότι   «εξαιτίας της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η γερμανική κυβέρνηση κατατάσσει την Ολλανδία, την Ελλάδα και τμήματα της Δανίας ως περιοχές κινδύνου από την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι 122 χώρες βρίσκονται πλέον σε μία από τις τρεις κατηγορίες κινδύνου για τον κορωνοϊό» αναφέρει στην ιστοσελίδα της Όπως επισημαίνει, εκτός από τις χώρες που εμφανίζουν απλώς κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού,  αυτή τη στιγμή Κύπρος και Πορτογαλία θεωρούνται «περιοχές με υψηλό δείκτη μετάδοσης και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μολύνσεων». Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης στοιχεία δημοσκόπησης του ινστιτούτου YouGov: «Τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να κάνουν διακοπές σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες από τη γερμανική κυβέρνηση. Μόνο το 25% θεωρεί πιθανές διακοπές σε περιοχές κινδύνου. Το 8% δεν παρείχε πληροφορίες».

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 19.7.2021

Στις ΗΠΑ τέλος, η εφημερίδα USA Today έχει τίτλο: «Τέταρτο κύμα πανδημίας πλήττει τις ΗΠΑ» και στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ισραηλινή εταιρεία Pegasus χρησιμοποίησε λογισμικό για να καταγραφούν οι συνομιλίες των στενών συνεργατών του δολοφονημένου δημοσιογράφου Κασόγκι. Η Washington Post από την πλευρά της έχει τίτλο: «Υλικό για κατασκοπεία χρησιμοποιήθηκε εναντίον δημοσιογράφων και ακτιβιστών» και στο σχετικό άρθρο επισημαίνει ότι ο δημοσιογραφικός ερευνητικός οργανισμός Pegasus διαπίστωσε ότι χρησιμοποιήθηκε υλικό κατασκοπείας για να καταγραφούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του στενών συνεργατών του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι χωρίς να αναφέρει ποιοι έκαναν τις παρακολουθήσεις.