Στις έξι το απόγευμα θα πουν τo τελευταίο αντίο στην 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου γονείς, αδέρφια, συγγενείς και φίλοι της φαρμακοποιού που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας, από όπου καταγόταν και διέμενε η κοπέλα.
Ο καθ’ομολογίαν δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας Νάξου και αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπόθεση ως συνήγορος πολιτικής αγωγής και είναι και συγχωριανός του θύματος, σημείωσε ότι η μητέρα της Γαρυφαλλιάς τον ενημέρωσε ότι το τελευταίο χρονικό η κόρη της πίστευε ότι παρακολουθούσαν το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα ρώτησε τη μητέρα της αν μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει και τα μηνύματα.
«Υπήρχε μια αναστάτωση στη σχέση που δημιουργούσε ανησυχίες. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η προσωπικότητα του κατηγορουμένου είχε στοιχεία επικινδυνότητας που θα έπρεπε να δημιουργήσουν ανησυχία στην κοπέλα και να αποτρέψει το ταξίδι», πρόσθεσε ο δικηγόρος.
Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι ο 30χρονος και η 26χρονη καυγάδισαν στο αυτοκίνητο και εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή. Όταν η νεαρή φαρμακοποιός βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.
Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.
Η ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία, αναφέρει πως η Γαρυφαλλιά πέθανε από πνιγμό ενώ εκτιμάται πως η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στο νερό. Ο ίδιος ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκε στο σημείο που έπεσε, την είδε ακίνητη και έφυγε χωρίς να σκεφθεί να παρέχει βοήθεια.
