Tο camping resist. reclaim.revolt και το rproject.gr θα βρίσκονται από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, στο camping «Αργοστόλι», στην Κεφαλονιά.
Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη συγκυρία, έχοντας πίσω μας τόσους μήνες καραντίνας και απαγορεύσεων, το R-camping αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά, όσοι και όσες ενδιαφέρονται. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα οι ευρύχωρες εγκαταστάσεις του camping είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν το κοινό, για συλλογικές και οικονομικές διακοπές.
Κάθε μέρα θα υπάρχουν συζητήσεις, εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα:
- Σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 19.00 θα γίνει συζήτηση για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα, την «πρώτη έφοδο των καταπιεσμένων στον ουρανό», η πρώτη φορά που τα απελευθερωτικά οράματα της επανάστασης και του κομμουνισμού πήραν σάρκα και οστά. (δείτε σχετικό αφιέρωμα της ΕφΣυν εδώ: https://demo.efsyn.gr/nisides/296037_kommoyna-toy-parisioy-1871-2021-150-hronia-meta)
- Την Παρασκευή 30 Ιουλίου και το Σάββατο 31 Ιουλίου, η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία και τους αγώνες του νησιού. Την Παρασκευή το πρωί θα συζητηθεί το κίνημα των Ριζοσπαστών στην Κεφαλονιά ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μνημείο της Ιταλικής μεραρχίας και θα ακολουθήσει συζήτηση για την αντίσταση.
- Το Σάββατο 31 Ιουλίου το πρωί θα μιλήσουν για την ιστορία του τοπικού εργατικού κινήματος ενώ στις 19.00 το rproject.gr μαζί με την Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κεφαλονιάς ενάντια στα Αιολικά, διοργανώνουν συζήτηση με τίτλο: «Το κέρδος καταστρέφει το περιβάλλον: αγώνες ενάντια στην καταστροφή της φύσης» και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.
- Κυριακή 1 Αυγούστου το απόγευμα θα γίνει η συζήτηση για τα 20 χρόνια από τη Γένοβα με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος ήταν και είναι εφικτός». «Συζητάμε ξανά για τη γέννηση του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος και την επανεμφάνιση μαζικών κινημάτων και της ριζοσπαστικής Αριστεράς διεθνώς και στην Ελλάδα» μας λένε οι διοργανωτές. Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή ταινίας από την ελληνική αποστολή στη διαδήλωση της Γένοβας το 2001.
- Δευτέρα 2 Αυγούστου θα γίνει εκδήλωση για τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα από τους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, από την 8η Μάρτη και τη φεμινιστική απεργία μέχρι τους αγώνες ενάντια στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες. Το βράδυ θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Ζακυνθινές Ομιλίες», μία φεμινιστική επαναπροσέγγιση του λαϊκού αναγεννησιακού θεάτρου της Κεφαλονιάς.
- Την Τρίτη 3 Αυγούστου η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από την αναγκαιότητα του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη αλλά και την πρακτική της απομόνωσης του κράτους του Ισραήλ για τα διεθνή κινήματα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του θεατρικού εργαστηρίου που θα έχει προηγηθεί το απόγευμα και φυσικά με το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο πάρτι.
Καθημερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και μπαρ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπου όλοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται σε χαμηλές τιμές. Καθημερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσματά μας,
πληροφορίες: 6976564624 / 6977157500. Camping resist.reclaim.revolt / rproject.gr
