ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενα μεγάλο ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σιγά σιγά οι υπεύθυνοι των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και κατά συνέπεια και οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτές, είναι η κατάρτιση του προγράμματος της σεζόν 2022-23, όπου ενδιάμεσα θα διεξαχθεί και το Μουντιάλ του Κατάρ.

Χθες, η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo αποκάλυψε τις σκέψεις της UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και το πότε αυτό μπορεί να διεξαχθεί. Αν το ρεπορτάζ επαληθευτεί, οι όμιλοι της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου του 2022 και θα ολοκληρωθούν τις δύο πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Κι αυτό διότι το Μουντιάλ ξεκινά 21/11 και τελειώνει στις 18 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους.

Από κει και πέρα, τα νοκ άουτ θα γίνουν κανονικά, ενώ ο τελικός του 2023, που έχει οριστεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου. Αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι ο τρίτος πιο… αργός (ημερολογιακά) τελικός στην Ιστορία. Μεταγενέστερα έχει γίνει μόνο ο πρώτος του 1956 (13/6) και αυτός του 2020 (23/8), αναγκαστικά λόγω πανδημίας.

Εννοείται ότι σε αντίστοιχες ημερομηνίες θα γίνουν και οι αγώνες των Γιουρόπα και Κόνφερανς Λιγκ, απλά οι δικοί τους τελικοί θα είναι νωρίτερα.