Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα τρία εντυπωσιακά γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αρη, διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 και έστειλαν το μήνυμα ότι και ο φετινός Ολυμπιακός θα βασιστεί στη γρήγορη ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητά του. Ηταν τα δύο βασικά στοιχεία που σφράγισαν τη χθεσινή πρόβα τζενεράλε των «ερυθρολεύκων», εν όψει της πρώτης επίσημης ευρωπαϊκής υποχρέωσής τους.

Αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 21 του μήνα (ρεβάνς στις 28), τότε που θα υποδεχθούν, με κόσμο στις κερκίδες, τη Νέφτσι Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση και θα είναι η αντίπαλός του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το ίδιο πνεύμα αντιμετώπισε το παιχνίδι και ο Αρης, ο οποίος στις 22 του μήνα έχει τη δική του ευρωπαϊκή πρώτη, με την Αστάνα, στο Καζακστάν.

Με κορυφαίο τον Ραντζέλοβιτς, που είχε ένα γκολ και μία ασίστ και εξαιρετικούς τους Μαντί Καμαρά, Εμβιλά και Κουντέ, οι Πειραιώτες όχι απλά έβγαλαν «στεγνοί» το κακό πρώτο 35λεπτο, διάστημα που οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν, έχασαν ευκαιρίες και είχαν δύο δοκάρια (οριζόντια), αλλά με την πρακτικότητα που τους διακρίνει έκλεισαν το ημίχρονο προηγουμένως με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν ο Καμαρά (37΄) με κεφαλιά σε συστημένη σέντρα του Ραντζέλοβιτς, και Εμβιλά με μονοκόμματο γυριστό (στο 42΄) από πάσα του Ελ Αραμπί. Το τελικό σκορ έγραψε ο Ραντζέλοβιτς (78΄), έπειτα από εκπληκτικό σλάλομ και ασίστ του Κουντέ, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, συνδέοντας τη μεσαία γραμμή με την επίθεση.

«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μας. Σίγουρα σε μια εβδομάδα θα είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάσαμε στο ματς. Ξέρουμε τη Νέφτσι, είναι μια ομάδα με ενδιαφέρον και η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», υπογράμμισε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος βασίστηκε κυρίως στους περσινούς παίκτες, στο 4-3-2-1 και άφησε σε όλο το παιχνίδι τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, δείχνοντας ότι τον προορίζει για βασικό με τους Αζέρους.

Από την πλευρά του ο Ακης Μάντζιος, που ανησύχησε λίγο όταν είδε τον Μπεναλουάν να αποχωρεί τραυματισμένος και σύντομα περιμένει μεταγραφικές ενισχύσεις, υποστήριξε: «Μας αδικεί το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός μας. Είναι προφανές ότι μας λείπει το εύκολο γκολ και συχνά δεν παίρνουμε αυτό που αξίζουμε».

Παρεμπιπτόντως, η Νέφτσι Μπακού επικράτησε με σκορ 2-1 της Ντινάμο και μέσα στην Τιφλίδα, οπότε με συνολικό σκορ 4-2 πήρε την πρόκριση, κλείνοντας το ραντεβού με τον Ολυμπιακό.

Τέλος, στο μεταγραφικό παζάρι, οι Πειραιώτες κινούνται για να κλείσουν κάποιον από τους Ρόνι Λόπες και Μάρκους Εντουαρντς για τη θέση του εξτρέμ.


● Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (46΄ Λαλά), Σεμέδο (65΄ Μπα), Παπασταθόπουλος (79΄ Α. Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79΄ Σουρλής), Μπουχαλάκης (65΄ Κούντε), Μ. Καμαρά (46 Αγκ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (65΄ Βρουσάι), Ραντζέλοβιτς (79΄ Τσούμιτς), Μασούρας (46΄ Χασάν).

● Αρης (Α. Μάντζιος): Ντένις (70΄ Κουέστα), Δεληζήσης, Μαντσίνι (70΄ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία (70΄ Γκανέα), Μπρούνο Γκάμα (54΄ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (54΄ Τζέγκο), Σούντγκρεν, Ματίγια (54΄Μήτρογλου), Μπεναλουάν (82 Ασλανίδης), Σάκιτς (90΄ Σάλιαρης), Σάσα (70΄ Μάνος).