ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με αφορμή τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου των Νίκου Παρασκευόπουλου και Ευτύχη Φυτράκη «Αξιόποινες σεξουαλικές πράξεις», οι εκδόσεις Σάκκουλα διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Τα γενετήσια εγκλήματα στον Νέο Ποινικό Κώδικα» στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουνίου.

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, δικηγόρος και πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του νέου Π.Κ., και ομιλητές οι: Ιωάννης Γιαννίδης, ομότιμος καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ., Αθανασία Διονυσοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Νομικής ΕΚΠΑ, Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος και μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το βιβλίο των Ν. Παρασκευόπουλου – Ε. Φυτράκη αποτελεί τη μοναδική σύγχρονη, πλήρη και συστηματική ερμηνεία των άρθρων 33 6- 53 του Νέου Π.Κ., η οποία στηρίζεται σε μια εξαντλητική νομολογιακή και θεωρητική τεκμηρίωση. Προσφέρει έτσι στον εφαρμοστή (δικαστή, εισαγγελέα, δικηγόρο) αλλά και τον θεωρητικό τού Δικαίου ένα χρήσιμο εργαλείο δουλειάς. Η δεύτερη έκδοση του έργου είναι πλήρως αναθεωρημένη και ενημερωμένη με τις τελευταίες εξελίξεις στη νομοθεσία, τη νομολογία και την επιστήμη.

Η διαδικτυακή εκδήλωση, μέσω της πλατφόρμας zoom, είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Σάκκουλα.