Η χειρότερη κλιμάκωση των συγκρούσεων Ισραήλ-Παλαιστινίων την τελευταία επταετία συνιστούν την κυρίαρχη είδηση του σημερινού διεθνούς Τύπου.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις στη Γάζα» με το σχετικό άρθρο να υπογραμμίζει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα μετά από μια ημέρα σκληρή αντιπαράθεσης Ισραήλ-Παλαιστινίων με την ισραηλινή αεροπορία να εξαπολύει σφοδρούς βομβαρδισμούς και τους Παλαιστινίους να εξαπολύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ με συνολικό απολογισμό και από τις δυο πλευρές 31 νεκρούς. Ειδικότερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει παύση στους βομβαρδισμούς και ότι η Χαμάς και οι ριζοσπαστικοί ισλαμιστές θα πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα για τις επιθέσεις τους.

Στη Γαλλία, η Humanite έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ιερουσαλήμ η εξέγερση μια γενιάς» με το σχετικό άρθρο να υπογραμμίζει ότι αντιμέτωποι με την ισραηλινή καταπίεση η παλαιστινιακή νεολαία επαναστατεί απέναντι στην κατοχή και τον εποικισμό. Η Le Figaro από την πλευρά της έχει τίτλο : «Καθώς πλησιάζει η άρση της καραντίνας οι Γάλλοι ονειρεύονται την απόδραση» και αναφέρει ότι οι σημαντικότεροι τουριστικοί πόλοι της Γαλλίας προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους κουρασμένους από την καραντίνα Γάλλους πολίτες.

Στη Γερμανία ο τύπος προσπαθεί να ερμηνεύσει μέσα σε βάθος χρόνου μια ακόμη κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει διαστάσεις πολέμου με τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από το 2014 των Ισραηλινών εναντίον στόχων στην Λωρίδα της Γάζας. Η εφημερίδα Tageszeitung σε άρθρο της με τίτλο “Κατανοητή οργή, λάθος αλληλεγγύη” επισημαίνει ότι η οργή ξεχειλίζει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Προσθέτει ότι οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων έχουν την αφετηρία τους στην ανισότητα, τις διακρίσεις, την έλλειψη προοπτικής ως αποτέλεσμα της ισραηλινής εποικιστικής πολιτικής και της εκτόπισης των Αράβων από την ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού της ΗΠΑ οι New York Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : Ισραήλ και Χαμάς κλιμακώνουν τις επιθέσεις στην χειρότερη σύγκρουση των τελευταίων επτά ετών και επισημαίνει ότι τις νέες συγκρούσεις πληρώνουν με το αίμα τους αθώοι πολίτες. Η εφημερίδα δημοσιεύει συγκλονιστικές φωτογραφίες από καταστραμμένα κτήρια που βομβαρδίστηκαν στη Γάζα και ερείπια κτηρίων και καμένων λεωφορείων από τις ρουκέτες της Χαμάς στην πόλη Χολόν.
