Τετραήμερη επίσκεψη στον Εβρο πραγματοποιεί από χθες η πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τον εορτασμό της 101ης επετείου της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό της χώρας.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο και στο μνημείο της Δόμνα Βισβίζη, αφού παρακολούθησε τη δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου.
Σε δήλωσή της σε δημοσιογράφους η ίδια τόνισε ότι εξέφρασε την υπερηφάνια για τους τους Θρακιώτες ακρίτες «που φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Είμαστε υπερήφανοι για την Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και εγγυητή σταθερότητας για τη Θράκη και συνολικά για την πατρίδα μας».
Σε ανάρτησή της στο Twitter η ΠτΔ σημείωσε πως «η πρόοδος της Θράκης όλη αυτή την περίοδο και οι προοπτικές που ανοίγονται μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον του θρακικού λαού».
