Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google
Ολομέτωπη επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενοχλημένος από την κριτική που του άσκησε το αντιπολιτευόμενο κόμμα για τα «καινούργια» λεωφορεία.
«Το ότι το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να γίνει “ουρά” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό και θα το κρίνουν οι πολίτες. Όμως πλέον υιοθετεί και τις πρακτικές του: αντιπολίτευση της μιζέριας και fake news» υποστήριξε ο υπουργός.
Ο κ. Καραμανλής, που δέχθηκε ανάλογη κριτική και από την αξιωματική αντιπολίτευση, επανέλαβε τη δική του «αλήθεια» λέγοντας ότι:
- Όσο κι αν ενοχλεί όσους βάζουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό των πολιτών, τα 300 λεωφορεία που προμηθευόμαστε με leasing, μέρα με τη μέρα πυκνώνουν και περισσότερο τα δρομολόγια των πιο επιβαρυμένων γραμμών.
- Ασφαλώς και είναι απολύτως ασφαλή. Είναι, άλλωστε, πολύ πιο σύγχρονα και νεότερα από όλα τα υπόλοιπα οχήματα του στόλου που παραλάβαμε το 2019.
- Ασφαλώς και διαθέτουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα. Όπως είναι γνωστό, πολλά από αυτά τα οχήματα δεν είχαν αυτό το χαρακτηριστικό από κατασκευής τους -κάτι συνηθέστατο στα σύγχρονα λεωφορεία- αλλά παρόλα αυτά γίνεται σταδιακά η ανάλογη μετατροπή στην Ελλάδα, η οποία βέβαια απαιτεί κάποιο χρόνο.
- Τηρούνται όλες οι προβλέψεις των εγκρίσεων τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προμηθευόμενα λεωφορεία. Η δε τήρηση των δικαστικών αποφάσεων είναι αυτονόητη.
- Η ουσία είναι ότι παραλάβαμε 850 λεωφορεία στο δρόμο, σήμερα έχουμε φτάσει στα 1.290 και σύντομα θα ξεπεράσουμε τα 1.500. Σε σχέση μόλις με τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουμε αυξήσει τα καθημερινά δρομολόγια κατά 3.400 και σύντομα θα φτάσουμε περίπου στις 7.000. Κάναμε προσλήψεις μετά από πάνω από 10 χρόνια. Όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας (…).
