Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Πρεμιέρα» σήμερα για τα self tests και στο Βέλγιο. Τα τεστ είναι διαθέσιμα στα βελγικά φαρμακεία και, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή της χώρας για τον κορονοϊό, με αυτά τα τεστ, οι πολίτες μπορούν να κάνουν τεστ στον εαυτό τους ή σε ένα παιδί, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μπατονέτ μύτης. «Για άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, το ποσό που καταβάλλεται θα επιστρέφεται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων», δήλωσε ο Vandenbroucke. «Για κάθε μέλος της οικογένειας, μπορούν να αγοραστούν το πολύ δύο τεστ την εβδομάδα στο φαρμακείο». Το κόστος για άτομα με μειωμένα εισοδήματα θα είναι 1€. Για τους υπόλοιπους, δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων και το τεστ θα κοστίζει περίπου 7 ή 8 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η χρήση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου δεν παρέχει την ίδια βεβαιότητα με τον κλασικό μοριακό έλεγχο, αλλά είναι ένα εργαλείο για να γνωρίζουν οι πολίτες, εάν είναι εξαιρετικά μολυσματικοί. «Χρησιμοποιώντας τα τακτικά, μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας και ειδικά τους άλλους», τόνισε ο υπουργός Υγείας Vandenbroucke.

Οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν επίσης να προσφέρουν επιπλέον προστασία χρησιμοποιώντας τακτικά τέτοια τεστ, αλλά ο Vandenbroucke προειδοποίησε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν είναι «εισιτήριο εισόδου» για συμμετοχή σε ορισμένες δραστηριότητες. «Είναι ένα ‘στιγμιότυπο’ της μολυσματικότητας κάποιου. Ακόμα κι αν έχετε αρνητικό τεστ, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα άλλα προληπτικά μέτρα, όπως η υγιεινή των χεριών, η μάσκα προσώπου και η τήρηση των κανόνων απόστασης», πρόσθεσε.