Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη πλησιάζουν προς τη χώρα μας και από το Σάββατο (13/02) θα επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα τμήματα.

Αποτέλεσμα της καθόδου των ψυχρών αερίων μαζών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα είναι η δημιουργία της κακοκαιρίας «Μήδεια», τα κυριότερα χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι:

  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα
  • Επικράτηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών έως τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
  • Συνθήκες παγετού σε μεγάλο τμήμα της χώρας και ολικού παγετού στα κεντρικά και βόρεια
  • Πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο
  • Επικράτηση θυελλωδών βοριάδων από την Κυριακή

Όμως, πριν την έλευση της νέας κακοκαιρίας για την Πέμπτη (11/02) αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι στα δυτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

► Νωρίς το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Θα συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος. Αφορμή για την σύσκεψη είναι οι νεότερες προβλέψεις των μετεωρολόγων.