ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Διαλεκτή Αγγελή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο την ώρα που ήταν προγραμματισμένη χθες γενική συνέλευση φοιτητών.

Από νωρίς το πρωί, αστυνομική κλούβα είχε σταθμεύσει μπροστά από τη στάση των λεωφορείων που βρίσκεται λίγα μέτρα από την είσοδο του Πανεπιστημίου, ενώ όσο περνούσε η ώρα και ο κόσμος που θα συμμετείχε στη συνέλευση πύκνωνε, τόσο πύκνωναν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Φοιτητές μάς λένε ότι είδαν άντρες των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ στους δρόμους πέριξ του ιδρύματος. «Είναι εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει στο Πάντειο τουλάχιστον» μας λέει φοιτήτρια και προσθέτει ότι, ακόμη και αρκετή ώρα μετά το πέρας της φοιτητικής σύσκεψης, η παρουσία των αστυνομικών στους γύρω δρόμους ήταν αισθητή.

Θέμα της σύσκεψης ήταν ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη (ν. 4777/2021) αλλά και η συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ δεν θα μπορούσε να μη συζητηθεί το θέμα της αστυνομικής βίας και καταστολής, ειδικά όταν εκείνη την ώρα, έξω από το Πανεπιστήμιο, έκοβαν βόλτες ένστολοι.

Πηγές της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονταν σε ετοιμότητα για την απογευματινή συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, η οποία βεβαίως ήταν προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα, ενώ η κλούβα είχε σταθμεύσει έξω από το Πάντειο από τις 10 το πρωί!

«Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα συνέχισης της τρομοκρατίας, δύο μέρες μετά τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη και 15 ώρες μετά τα γεγονότα στο ΑΠΘ. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Οι φοιτητές με μαζικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις θα ανατρέψουν τον νόμο του υπουργείου Παιδείας» αναφέρει η Φοιτητική Πορεία σε ανακοίνωσή της, ενώ ο Σύλλογος ΔΕΠ Παντείου ζητεί από τις πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο να μην ορίσουν Επιτροπή Ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, και καλούν σε κοινό συντονισμό με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας για τη μη εφαρμογή του.