ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Γιώργος Μανετάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το ’χουμε στο αίμα μας –φαίνεται– να ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Να ψάχνουμε την οποιαδήποτε αφορμή για να τα χώσουμε στους… απέναντι. Με το παραμικρό. Τελευταία αφορμή η αναβολή του αγώνα ΠΑΣ – Παναθηναϊκός για το Κύπελλο Ελλάδος την περασμένη Πέμπτη. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι «Ζωσιμάδες», αν δεν ήταν γήπεδο ποδοσφαίρου, θα μπορούσε να ήταν ένα υπέροχο παγοδρόμιο διά πάσαν χρήσιν. Από αγώνες χόκεϊ (επί πάγου, ε;) έως καλλιτεχνικού πατινάζ. Επίσης θα μπορούσε να ήταν ένα υπέροχο βοσκοτόπι για γελάδες, κατσίκια και άλλα συμπαθή τετράποδα!

Η ΣΩΣΤΗ αναβολή της συνάντησης, αφού κινδύνευαν χέρια, πόδια και ζωές ποδοσφαιριστών στον βούρκο των Ιωαννίνων, πυροδότησε άλλη μια διαμάχη στην οποία πέραν των άμεσα ενδιαφερομένων Παναθηναϊκού και ΠΑΣ έμπλεξαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αρης. Με ανακοινώσεις, διαρροές, κύκλους και… τετράγωνα.

Και καλά ο Ολυμπιακός που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή έναν ξεκούραστο Παναθηναϊκό ή ο ΠΑΟΚ που είναι ο επόμενος αντίπαλος του ΠΑΣ, τη Δευτέρα στο ουδέτερο του Περιστερίου. Ο Αρης τι ζόρι κουβαλάει; Επαιξε λέει πριν από ένα μήνα με χειρότερες συνθήκες στους «Ζωσιμάδες» κι άρχισε να σκούζει για παιδιά και αποπαίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Να γελάει κανείς ή να κλαίει; Μάλλον να γελάει. Εμείς παίξαμε στα Γιάννινα ενώ έβρεχε καρέκλες και ο αγωνιστικός χώρος ήταν κανονική λιμνοθάλασσα. Τότε δεν υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και υπήρχε σήμερα; Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Κρίμα. Με όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν, μάλλον δεν έχουμε φτάσει ακόμη τον πάτο του βαρελιού…».

Και για να μας πείσει –έτι περαιτέρω– προχώρησε σε άλλη μια διαρροή και μάλιστα με εικόνες από μετεωρολογικούς φορείς (!), συγκρίνοντας τα χιλιοστά βροχόπτωσης μεταξύ της δικής του αναμέτρησης με τον ΠΑΣ και της προχθεσινής που δεν έγινε: «11/1/2021 που έπαιξαν ΠΑΣ – Αρης τα mm βροχόπτωσης στα Γιάννενα ήταν 56,4!!!! Σήμερα είναι μόλις 14,2mm!!! Το ΠΑΣ – ΠΑΟ αναβλήθηκε. Το ΠΑΣ – Αρης διεξήχθη κανονικά!!!»

Τέλος, την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη, ότι «έχουν γίνει παιχνίδια στους Ζωσιμάδες και με χειρότερες συνθήκες», δεν θέλω να τη σχολιάσω, αφού δεν την ολοκλήρωσε όπως –ακριβώς– την είχε στο μυαλό του: «…και δεν πέθανε κανείς»!


Κλείνει ο κύκλος μια ζωή / Και όλα αρχίζουν πάλι από την αρχή – Βαγγέλης Μαρινάκης


SnapShot

«Ζωσιμάδες» και γελάδες!

Τώρα που έκανε την αρχή η Σοφία Μπεκατώρου και ξέσπασε η καταιγίδα. Τώρα που πολλά θύματα βρήκαν το θάρρος και άνοιξαν στόματα. Τώρα είναι η ώρα να δούμε, πέρα από σεξουαλικές παρενοχλήσεις/κακοποιήσεις, βιασμούς, και το θέμα του μπούλινγκ. Του… ενήλικου μπούλινγκ.

Ο Μανώλης Ρασούλης (φωτ.) θα είχε πολλά να μας καταθέσει –ξανά– για την κακοποίηση που ένιωσε στο πετσί του.

Κι όπως λέει κι η Ναταλία Ρασούλη: «Στη μνήμη του η σημερινή εποχή αλλά και στη μνήμη όλων όσων δεν κατάφεραν ή δεν μπόρεσαν να παλέψουν το θηρίο που λέγεται εξουσιομανία».


 Είναι τρελός, είναι τρελός ο στιχουργός

#Exapsi @natasatheodoridou


«Ζωσιμάδες» και γελάδες!

Black Box

«Μικρόψυχα και σκατόψυχα ανθρωπάκια… Ναι σε εσάς αναφέρομαι, εσάς που ΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ και σε εσάς που ΕΚΤΕΛΕΣΑΤΕ χτες το βράδυ το σχέδιό σας. Ναι μας πληγώσατε, ναι μας στεναχωρήσατε, νιώσαμε την αδικία και δεν κοιμηθήκαμε το βράδυ. Εσείς σκατόψυχοι; Ντραπήκατε έστω και λίγο;»

Ηλίας Παπαθεοδώρου, προπ. μπάσκετ ΑΕΚ


Scan

«Η μάσκα που κρύβεις»

(«Εννιά πληρωμένα τραγούδια»)

Τρύπες, 1993


PressKiosk

«Ζωσιμάδες» και γελάδες!

Μια ζέστη, μια κρύο το πάνε στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Με κάτι τέτοια κινδυνεύεις από… σηψαιμία και ακρωτηριασμό!

☛ Scripta Manetackis