Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκεται από χθες στο πλευρό του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, καταγγέλλοντας «σχέδιο» της κυβέρνησης για «εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων», την ώρα που η χώρα βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας μετρώντας χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και με το σύστημα Υγείας να βρίσκεται στο κόκκινο.
Ηταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα έβγαινε στην αντεπίθεση χθες, πρώτη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αίτημα 30 βουλευτών της Ν.Δ. Κι αυτό ακριβώς έκανε. Μια σειρά στελεχών ανέβηκαν στο βήμα, ενώ η απόλυτη στήριξη ήρθε και από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφενός υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αφετέρου εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.
Η παρέμβαση πόλωσης του Παύλου Πολάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στη Ν.Δ. έκανε λόγο για «κόμμα μαυραγοριτών και δωσίλογων», ήταν μάλλον αναμενόμενη σε αυτό το φορτισμένο πλαίσιο από την ώρα που είχε ανακοινωθεί ότι ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από εκείνους που θα σηκώσουν το βάρος της γραμμής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναμενόμενο κατόπιν αυτών ήταν να επαναλάβει η Ν.Δ. το επιχείρημά της περί ταύτισης του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη. Σε σχετική ανακοίνωση κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν βρήκε τίποτε να πει για το «εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα» του βουλευτή του, επισημαίνοντας πως «αν δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του».
Κατεβαίνουν οι τόνοι
Το περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Πάνου Σκουρλέτη, σκίασε το προφίλ της εσωκομματικής ενότητας που βγαίνει προς τα έξω το τελευταίο διάστημα. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ουσιαστικά εξέφρασε αυτό που πιστεύουν αρκετοί «προεδρικοί», ότι από την αρχή της εκστρατείας διεύρυνσης του κόμματος υπάρχει μια προσπάθεια συστηματικής υπονόμευσης, κυρίως από την πλευρά της «Ομπρέλας».
Στον αντίποδα, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, είναι από εκείνους που έχουν ταχθεί υπέρ της διεύρυνσης αλλά υπό συγκεκριμένους όρους, όντας αντίθετος με την κακώς εννοούμενη «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους για το επεισόδιο, κάνοντας λόγο «για διογκωμένες πληροφορίες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας».
Μιλώντας σε άλλο μέσο (ρ/σ Παραπολιτικά) αναφέρθηκε στα self tests, στη Siemens και στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος. «Μέσα στην πίεση των πραγμάτων που υπάρχει, των ειδήσεων και των αποφάσεων, ανθρώπινο είναι να γίνει και κάποιο λάθος. Μερικοί άνθρωποι μπορεί και από παραπληροφόρηση που έχουν να κάνουν ένα λάθος», είπε χαρακτηριστικά.
