Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ένας εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, επειδή φέρεται να απείλησε επανειλημμένα μια δημοσιογράφο, η οποία ετοίμαζε ένα άρθρο για την προσωπική του ζωή.
Το Vanity Fair έγραψε προχθές ότι ο 32χρονος Τ.Τζ. Ντάκλο είπε στη συντάκτρια του Politico, Τάρα Παλμέρι «θα σας καταστρέψω» και προέβη σε σεξιστικά σχόλια σε βάρος της, όταν τον ρώτησε για τη σχέση του με μια άλλη δημοσιογράφο, την Αλέξι ΜακΚάμοντ του ιστότοπου Axios και για τα ζητήματα δεοντολογίας που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτό το γεγονός.
Ο Ντάκλο ήταν μέλος της προεκλογικής ομάδας του Δημοκρατικού προέδρου και στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής της Τζεν Ψάκι, της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου.
«Ο Τ.Τζ. Ντάκλο ζήτησε συγγνώμη από τη δημοσιογράφο με την οποία είχε μια θυελλώδη συζήτηση για την προσωπική ζωή του», είχε σχολιάσει η ίδια μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να τον θέσει αρχικά σε διαθεσιμότητα για μια εβδομάδα.
Αλλά η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας γνωστοποίησε χθες την παραίτηση του Ντάκλο. Ο ίδιος είπε σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο twitter πως «καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει τη λύπη μου, την ντροπή μου και την αηδία μου για τη συμπεριφορά μου».
