Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Γιατροί στη Γερμανία που εργάζονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ζητούν ένα σκληρό lockdown δύο εβδομάδων, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης

Απαιτείται ένας συνδυασμός αυστηρών περιοριστικών μέτρων, εμβολιασμών και τεστ για να «αποφευχθεί η υπερχείλιση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε ο επικεφαλής της Γερμανικής Διεπιστημονικής Εταιρείας Εντατικής Φροντίδας, Κρίστιαν Καραγιαννίδης , στην εφημερίδα Rheinische Post.

Οι δηλώσεις του γιατρού έρχονται λίγα 24ωρα μετά το «συγνώμη λάθος» της Άνγκελα Μέρκελ στην απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων και ενώ το τρίτο κύμα μολύνσεων από κορονοϊό ανησυχεί ιδιαίτερα όλους στη Γερμανία.

Ο Καραγιαννίδης κάλεσε τους υπουργούς να σταματήσουν άμεσα τα προγραμματισμένα ανοίγματα ενόψει της ταχείας αύξησης των νοσηλευομένων. «Ζητώ από τους πολιτικούς να μην εγκαταλείψουν το προσωπικό των νοσοκομείων», είπε. Επίσης, πρόσθεσε ότι τα σχέδια σταδιακής επανέναρξης των δραστηριοτήτων που εξετάστηκαν για τις εβδομάδες και τους μήνες μετά το Πάσχα, «ήταν εντελώς ακατάλληλα» και «πρέπει να αποσυρθούν αμέσως».

Ο Τόμας Στρόμπλ, αντιπρόεδρος του CDU, ζήτησε επίσης ένα σκληρό lockdown ενόψει της αύξησης των λοιμώξεων.

Αξιωματούχοι από το χώρο της Υγείας προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι το τρίτο κύμα είναι πιθανό να είναι πιο δύσκολο να συγκρατηθεί από τα δύο προηγούμενα, κυρίως λόγω της πιο μολυσματικής και εύκολα μεταδιδόμενης βρετανικής παραλλαγής (B117).

Στη συνέντευξη, ο Κρ. Καραγιαννίδης συμμερίστηκε τις ανησυχίες του Γερμανού υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, ο οποίος είπε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας του θα μπορούσε να ωθηθεί στα άκρα τον Απρίλιο.