ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Διαλεκτή Αγγελή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά την τελευταία απόφαση να ανασταλεί ξανά η λειτουργία των σχολείων και ενώ μετράμε αντίστροφα πλέον για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, η δέσμευση του υπουργείου Παιδείας για δωρεάν παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές και φοιτητές που το έχουν ανάγκη παραμένει εκκρεμής.

Ηταν 15 Δεκεμβρίου 2020 όταν το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μια πανηγυρική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα διετίθεντο 112 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για να δοθούν vouchers αξίας 200 ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Χθες, 16 Μαρτίου 2021, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε τηλεοπτική της εμφάνιση (Mega) δήλωνε ότι «το θέμα έχει μπει στις ράγες και θα γίνει όσο γίνεται νωρίτερα». Τρεις μήνες μετά και η υφυπουργός ενός από τα εμπλεκόμενα υπουργεία «εκτιμά» ότι το βοήθημα θα δοθεί μάλλον «πριν το Πάσχα», δηλαδή σε ενάμιση μήνα από σήμερα.

Κι ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πότε θα παραλάβουν οι μαθητές και οι σπουδαστές τον εξοπλισμό, η κυβέρνηση επιλέγει να πληρώσει μια ιδιωτική εταιρεία για την υλοποίηση της προωθητικής καμπάνιας του προγράμματος. Η εταιρεία INTRAWAY ανέλαβε το έργο, κόστους 250.480 ευρώ, με απευθείας ανάθεση από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Α.Ε.), έργο το οποίο βέβαια χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας.

Οπως σχολιάζει το Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ, «η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται στον απόηχο των συνεχών απευθείας αναθέσεων που έχει υπογράψει η Νίκη Κεραμέως σε ιδιωτικές εταιρίες ώστε να μη συνδεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με μια ακόμη απευθείας ανάθεση αρκετών χιλιάδων ευρώ».