ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ΠΑΟΚ δεν πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην αφετηρία των πλέι οφ. Αυτό είναι το μεγάλο συμπέρασμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έκλεισε την πορεία του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επιβεβαίωσε όλα τα συμπεράσματα προβληματισμού που έχουν εξαχθεί γι’ αυτή στη διάρκεια της σεζόν:

● Δέχεται με μεγάλη ευκολία γκολ. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο ματς, ενώ πέτυχε και ένα δεύτερο τέρμα όταν όλος ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά και επεδίωκε την ισοφάριση.

Τα 26 γκολ παθητικό ήρθαν με 161 τελικές προσπάθειες, που σημαίνει ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» δεχόταν ένα γκολ ανά 6,19 τελικές (ενώ στη σεζόν του αήττητου πρωταθλήματος, ο αντίστοιχος δείκτης ήταν στο ένα γκολ ανά 16,14). Στη σχετική λίστα φέτος είναι τρίτος πίσω από ΑΕΚ και ΟΦΗ.

● Δεν σκοράρει ικανοποιητικά με βάση τον αριθμό των τελικών προσπαθειών που παράγει. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατέγραψε 358 τελικές, 40 περισσότερες από τον Ολυμπιακό και 97 από την ΑΕΚ κι όμως πέτυχε 49 γκολ, 15 λιγότερα από τον Ολυμπιακό και είναι η 5η ομάδα σε γκολ ανά τελικές, πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης. Πετυχαίνει, δηλαδή, ένα γκολ ανά 7,3 τελικές.

● Το μεγαλύτερο συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει χαμηλό δείκτη αυτοπεποίθησης, είναι ψυχολογικά εύθραυστη και γι’ αυτό μόλις δέχεται γκολ δείχνει να χάνει τον προσανατολισμό της μέσα στο γήπεδο (με μόνη θετική εξαίρεση το χρονικό σημείο από το γκολ του Κρμέντσικ και μέχρι το φινάλε).

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πάμπλο Γκαρσία δεν επέλεξε να ρίξει ευθύνες στους παίκτες μετά την ήττα στη Λεωφόρο, αντίθετα, επιχείρησε να έρθει πιο κοντά τους δηλώνοντας ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Πλέον, το βάρος πέφτει στο τι μπορεί να αλλάξουν ο Γκαρσία και οι συνεργάτες του από εδώ και στο εξής για να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ μια διαφορετική εικόνα στα πλέι οφ. Η κλήρωση που φέρνει τον «δικέφαλο του Βορρά» αντιμέτωπο με αυτόν του Νότου στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέι οφ, πριν από τη διακοπή λόγω Εθνικών, αντιμετωπίστηκε θετικά, γιατί και η Ενωση δεν διάγει τις καλύτερες μέρες της και αν ο ΠΑΟΚ πάρει τη νίκη θα μπορέσει να δουλέψει με ηρεμία στο κενό διάστημα.

Επιπλέον, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν και την κλήρωση του Κυπέλλου σήμερα για να έχουν όλο το παζλ μπροστά τους. Μια πρώτη κίνηση, πάντως, στο πλάνο των πλέι οφ είναι η ενεργοποίηση του Αουγκούστο, με τον οποίο έγιναν συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες κι έδειξε και αυτός διάθεση να προσφέρει.