Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για εγκληματική συμπεριφορά και αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης, σχετικά με την προστασία των προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν στο Καρά Τεπέ κάνει λόγο το ΜέΡΑ25.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες του Καρά Τεπέ που διαβιούν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες οι οποίες επιδεινώνονται λόγω των καιρικών συνθηκών εξακολουθεί να πιστοποιείται καθημερινά». Υπενθυμίζει ότι «εδώ και ένα 48ωρο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΑΑΔΕ επεσήμανε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μόνιμους κατοίκους της Λέσβου να φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που μένουν σε σκηνές στο Καρά Τεπέ και οι αρμόδιοι φορείς το απαγορεύουν».

Μέχρι σήμερα, προστίθεται στην ανακοίνωση, κανένας από την κυβέρνηση δεν απευθύνθηκε είτε στον ίδιο τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 είτε στο κόμμα για να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα, με αποτέλεσμα πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, να αφήνονται στο έλεος των καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα και να εξακολουθούν να μένουν, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, σε σκηνές.

Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι «η συμπεριφορά σας είναι εγκληματική κατ’ εξακολούθηση γιατί ενώ μπορείτε να συνδράμετε αυτούς τους ανθρώπους εσείς συνεχίζεται να κωφεύετε!»