Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το σημείωμα που κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία της ΕΡΤ ήταν σαφές: «Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από τη βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία». Το έγραψε μία δημοσιογράφος στη σύνταξη ειδήσεων μην τυχόν και μπερδευτούν οι συνάδελφοι και δείξουν στο δελτίο των εννέα πλάνα από την Ικαρία. Είναι προφανές ότι υπήρχε εντολή από τη διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ, απλώς έκανε το λάθος η συγκεκριμένη, τη βλακεία θα έλεγα, να το τυπώσει ώστε να έχουμε κι εμείς τα πειστήρια της… λογοκρισίας (τη φωτογραφία με το σημείωμα αποκάλυψε ο Χρήστος Ξανθάκης).

Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, έβγαλε ανακοίνωση αμέσως μετά την αποκάλυψη κάνοντας λόγο για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Πρόσθεσε δε πως «η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ προβλήθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00». Δίκιο έχει, προβλήθηκε όντως για δέκατα του δευτερολέπτου και όποιος πρόλαβε είδε ό,τι είδε, δηλαδή τίποτε. «Ξέρετε, μόνοι τους φτιάχνουν το δελτίο. Δεν τους παίρνουμε εμείς τηλέφωνο. Εχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ΕΡΤ», υπερθεμάτισε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος.

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας πως είναι «οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ».

«Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και αλλά κανάλια αρχικά- αποσιώπησαν το κορονοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε» λέει και η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.