Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Προμηθέας (Αθηναίου 18) ξαναχτύπησε. Μετά από αυτήν επί της ΑΕΚ, πέτυχε μια νίκη ακόμα μεγαλύτερη και ιστορικότερη (πρώτη για το πρωτάθλημα) επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ. Με ανατροπή στο τελευταίο δίλεπτο άρπαξε μια τεράστια νίκη με 80-78 από τους «πράσινους», που προέρχονταν από τον θρίαμβο επί της Βαλένθια με 91-72.

Ετσι επιβεβαίωσε ότι, μετά τις πολλές αλλαγές που έχει κάνει στο ρόστερ του, έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και δικαιούται να κάνει όνειρα να κυνηγήσει κι άλλα τρόπαια μετά το 1ο Σούπερ Καπ που κατέκτησε στην αρχή της σεζόν.

Οι Πατρινοί (κατά σύμπτωση φοράνε τα ίδια χρώματα με τις «νυχτερίδες»), παρότι έχαναν με 78-71 με τρία διαδοχικά κλεψίματα, με τελευταίο του Εβανς από τον «μοιραίο» Μποχωρίδη (είχε συζητηθεί η βιαστική εκτίμηση και η αναδίπλωση της άποψής του για τον χαρακτήρα του προπονητή της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο για τον τραυματισμό του Κάρολ), όχι απλώς επέστρεψαν, αλλά πήραν τη νίκη με συνεχόμενα λέι απ. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι στο τελευταίο τάιμ άουτ στα 17’’ (σκορ 78-78) ο Μάκης Γιατράς είπε στους παίκτες του «παίξτε καθαρή άμυνα γιατί θα τους την ξανακλέψουμε». Κι αυτό έγινε…

Από την άλλη, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Παρασκευή, ο Κάτας γνώρισε την πρώτη του ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα εντός έδρας, που ήταν η δεύτερη φετινή των «πρασίνων» μετά από εκείνη στο Λαύριο στο φετινό πρωτάθλημα.

Σίγουρα η κόπωση από τη «διαβολοβομάδα» είναι μια εξήγηση, αλλά τρία κλεψίματα από την πιεστική άμυνα των φιλοξενουμένων είναι πολλά και αδικαιολόγητα. Και κάπως έτσι πήγε χαμένη η τρομερή εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος στην επανεμφάνισή του στην Α1 ήταν ασταμάτητος με 26 πόντους (7/8 διπ., 4/6 τριπ.).

«Παίξαμε μπάσκετ. Το πιστεύαμε μέχρι τέλους, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Στόχος μας παραμένει να πάρουμε το Κύπελλο και να παλέψουμε για το πρωτάθλημα» υπογράμμισε ο Μάκης Γιατράς, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Μίλερ και τον Χάρη Γιαννόπουλο, δύο από τα βασικά επιθετικά του όπλα.

Οι «πράσινοι» πλέον συγκεντρώνουν τη προσοχή τους στο ντέρμπι του ΣΕΦ, που γι’ αυτούς έχει περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου, περιμένοντας και την επιστροφή του Σαντ Ρος ο οποίος προστατεύτηκε λόγω του τραυματισμού του στη μέση.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει αυτή η ήττα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα θέμα στη θέση του πλέι μέικερ» δήλωσε ο Ισραηλινός προπονητής του «τριφυλλιού» Οντεντ Κάτας.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (20.00, ΕΡΤ3) τον Ιωνικό σε ένα φιλικό στο πλαίσιο των αγώνων που προσφέρουν τα έσοδα στο σύστημα υγείας για τη μάχη κατά του κορονοϊού. Είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται να παίξουν σε ακόμα ένα ματς χωρίς τον Παπανικολάου, ενώ θεραπεία ακολουθεί και ο Βεζένκοφ που έχασε το ματς με την Μπαρτσελόνα και δίνει μάχη με τον χρόνο για να είναι ετοιμοπόλεμος την Παρασκευή.