Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με νέα ανακοίνωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα, προαναγγέλλει μια σειρά από νομικές ενέργειες στρεφόμενος κατά του εισαγγελέα που διενήρηγησε τη σχετική έρευνα, της ανακρίτριας, ΜΜΕ, αλλά και μηνύσεις κατά των καταγγελλόντων που στράφηκαν κατά του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Στη δήλωσή του, αλγεινή εντύπωση δημιουργούν η φρασεολογία του και οι ομοφοβικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος του ηθοποιού Γιώργου Καπουτζίδη, μιλώντας για «δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων» και προσβολή των «φυσιολογικών οικογενειών».

Σύμφωνα με όσα γράφει στη δήλωσή του, θα στραφεί με αναφορά του στον Άρειο Πάγο κατά του εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, κατά της «ιδιαίτερα προκατειλημμένης» όπως τη χαρακτηρίζει ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης, αλλά και κατά του προέδρου και των δύο μελών του δικαστικού Συμβουλίου που απέρριψαν την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας.

Επίσης, απειλεί με προσφυγές στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέα του και δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Όσον αφορά τους καταγγέλλοντες, που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν εγκλήματα σεξουαλικής βίας από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή, αναφέρει πως θα τους μηνύσει και θα αξιώσει αποζημίωση από αυτούς για προσβολή προσωπικότητας του κ. Λιγνάδη. 

Μηνύσεις απειλεί ότι θα κάνει και σε βάρος «διαφόρων δικηγόρων, δημοσιογράφων, ηθοποιών, μόδιστρων, μαγείρων και παρουσιαστών εκπομπών» για όσα έχουν δηλώσει σχετικά με την υπόθεση, ενώ όπως τονίζει θα στραφεί και προσωπικά με μηνύσεις και αγωγές σε βάρος όσων έθιξαν την τιμή του και την επαγγελματική του επάρκεια και αξιοπρέπεια.