Η σιωπή που συντηρεί τη βία, ενοχοποιεί τα θύματα και καλύπτει τους θύτες σιγά σιγά φαίνεται να σπάει και καθημερινά έρχονται στο φως καταγγελίες, με θύματα σεξουαλικής ή ψυχολογικής κακοποίησης να βγαίνουν από την αφάνεια και να μιλούν.
Με αυτή την αφορμή η «Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά» προχωρά σήμερα στη διοργάνωση μιας διαδικτυακής εκδήλωσης-συζήτησης με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή – Η σεξουαλική βία κατά των γυναικών».
Στην εκδήλωση, που στηρίζεται από τη δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους» και το Δίκτυο Αλληλεγγύης «Αόρατος Πειραιάς», θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι από τον χώρο του αθλητισμού, της πανεπιστημιακής κοινότητας, του συνδικαλισμού και της δημοσιογραφίας για να παραθέσουν προσωπικές και συλλογικές εμπειρίες για τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Ντίνα Δασκαλοπούλου.
«Είναι το πρώτο βήμα για να λήξει η ανοχή που προσφέρεται στην έμφυλη βία με πρώτα θύματα τις γυναίκες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι κακοποιητές αγωνιούν για την τύχη τους. Το οφείλουμε στις γενναίες γυναίκες που μίλησαν για να προφυλάξουν τις επόμενες.
Ολες πρέπει να μιλήσουμε. Οι εμπειρίες είναι ατομικές αλλά και συλλογικές. Ολες οι γυναίκες είναι θύματα ή ενδεχόμενα θύματα», λέει στην «Εφ.Συν.» η καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση, που θα συμμετέχει στο πάνελ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (3/2) στις 7.00 μ.μ. μέσω zoom και θα αναμεταδίδεται στη σελίδα της «Πρωτοβουλίας Γυναικών Πειραιά» στο facebook.
