Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το τελευταίο ντέρμπι του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, οδεύει ο Παναθηναϊκός.
Το «τριφύλλι» ποντάρει στην ανεβασμένη του ψυχολογία και την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και ευελπιστεί να διευρύνει το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα στα τέσσερα ματς, μετά τα συνεχόμενα τρίποντα με Παναιτωλικό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Λάζλο Μπόλονι είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τραυματίες ή τιμωρημένους ποδοσφαιριστές και η λογική υπαγορεύει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά τον τακτικό σχηματισμό (4-3-3) και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα.
Παρά ταύτα, ο Ρουμάνος προπονητής του Παναθηναϊκού φρόντισε να… θολώσει τα νερά στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας στο Κορωπί και να προβεί σε «μπλόφες» και «πειράματα» αναμειγνύοντας βασικούς με αναπληρωματικούς.
Στο χθεσινό οικογενειακό δίτερμα συγκεκριμένα, διατήρησε μόνο δύο παίκτες από το αρχικό σχήμα των προηγούμενων αγώνων όσον αφορά τα μετόπισθεν. Τον Σάντσες στη θέση του δεξιού μπακ και τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, επιλέγοντας τον Χουάνκαρ για την αριστερή πλευρά και τον Πούγγουρα ως παρτενέρ του Ολλανδού στόπερ.
Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησε τον Βέλεθ σε ρόλο αμυντικού μέσου με τους Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ, ενώ στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Αϊτόρ με τον Βιγιαφάνιες και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα. Στο δίτερμα δεν αγωνίστηκε ο Κουρμπέλης (έκανε αποφόρτιση) για λόγους ξεκούρασης και η παρουσία του Βέλεθ σε θέση «6» ενδέχεται να σχετίζεται με το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει στη διάρκεια του ντέρμπι σε αυτόν τον ρόλο, εάν χρειαστεί να γίνει αλλαγή ένας εκ των Κουρμπέλη-Αλεξανδρόπουλου.
Για τους Ζαγαρίτη και Χατζηγιοβάνη που έπαιξαν με τους αναπληρωματικούς δεν υπάρχει κάποια ερμηνεία και μόνο ο Μπόλονι γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του.
Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι πριν από την έναρξη της προπόνησης στο Κορωπί ο έμπειρος τεχνικός του Παναθηναϊκού έδειξε βίντεο με επιλεγμένα στιγμιότυπα των «πράσινων» από το τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η «βιντεοθεραπεία» αφορούσε τους αμυντικούς (την τετράδα των μετόπισθεν και τον αμυντικό μέσο) και ο Μπόλονι επισήμανε στους παίκτες του τα λάθη τους και τους τόνισε να μην επαναληφθούν.
Η αλήθεια είναι ότι με την έλευση του Ρουμάνου προπονητή στον Παναθηναϊκό η αμυντική λειτουργία της ομάδας, η συνοχή και οι αλληλοκαλύψεις έχουν αλλάξει άρδην προς το καλύτερο. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα που χρήζουν διόρθωσης. Αλλωστε οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.
Τέλος, εκτός από τον Κουρμπέλη, πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησε ο Διούδης που αγωνίζεται εδώ και καιρό με ενοχλήσεις στη μέση, αλλά η κατάστασή τους δεν προκαλεί καμία ανησυχία και αναμένεται να είναι πανέτοιμοι για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Καμπετσής αποχώρησε από την προπόνηση με πρόβλημα στη μέση, ενώ απόντες με ειδική άδεια για προσωπικούς λόγους ήταν οι Αντονίτο, Σαβιέρ και Μολό.
