Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ισχυρή χιονόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν το Ιράν προκαλώντας μια σειρά από χιονοστιβάδες στις ορεινές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Τεχεράνη. 

Δεκάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι, δέκα άτομα ανασύρθηκαν νεκρά και άγνωστος αριθμός ανθρώπων αγνοούνται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην οροσειρά Αλμπόρζ. Επίσης, υπάρχουν τραυματίες που ακόμη δεν έχουν ανασυρθεί από τα χιόνια.

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των σωμάτων διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρου στην οροσειρά Αλμπόρζ, δημοφιλή χειμερινό προορισμό όπου οι Ιρανοί πηγαίνουν τα σαββατοκύριακα για σκι, αναρρίχηση και περπάτημα.

Οι χιονοστιβάδες είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο στο Ιράν. Τελευταίο περιστατικό ήταν το 2017, όταν εξαιτίας χιονοστιβάδας σκοτώθηκαν 11 αναρριχητές.