Σήμερα σε ένα σχολείο στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης οι μαθητές θα κάνουν «τηλεκπαίδευση» με τον δάσκαλο τους στα μπουντρούμια της ΓΑΔΘ.
Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν σήμερα αλυσοδεμένοι ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος και άλλοι πολίτες, θύματα της κατασταλτικής μανίας της αστυνομίας στη χθεσινή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη.
Σε μια υποδειγματική απ’ όλες τις απόψεις πορεία αγωνιστικής μνήμης και τηρώντας απαρέγκλιτα όλους τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, εργαζόμενοι, φοιτητές και δημοκράτες πολίτες, βρέθηκαν εντελώς αναίτια περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και ΜΑΤατζήδες, ώστε να μην προσεγγίσουν το προξενείο των ΗΠΑ, αυτό το άβατο του ιμπεριαλισμού.
Κόντρα σε κάθε λογική και καταστρατηγώντας κάθε κανόνα προστασίας της δημόσιας υγείας οι αστυνομικοί, αφού σταμάτησαν την πορεία, μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο. Μετά από ατομικό έλεγχο στους περισσότερους, κάτι που παραπέμπει σε τακτικές των πιο σκοτεινών χρόνων αυτής της χώρας, έκοψαν δεκάδες αναίτια πρόστιμα! Στις αντιδράσεις των μελών του κινήματος, συνέλαβαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, στέλεχος του ΝΑΡ και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με την Ανυπακοή στις Γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τους φοιτητές Ζήση Μπάγιο και Νίκο Ματσούκα.
