Κύκλωμα που διακινούσε πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λευκάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε από τις λιμενικές αρχές και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε αλλοδαποί (Ουκρανία και Ιράν), ενώ αναζητείται ο οδηγός ενός λεωφορείου.
Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά από ευρεία επιχείρηση, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Δουκάτου της Λευκάδας, ιστιοφόρο σκάφος να μεταφέρει 36 μετανάστες με προορισμό την Ιταλία.
Το ιστιοφόρο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Λευκάδας με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, όπου και κατασχέθηκε, ενώ τρία μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως διακινητές και μέλη οργανωμένου κυκλώματος.
Παράλληλα με το ιστιοφόρο, εντοπίστηκε στην ξηρά και συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι αποτελεί υψηλόβαθμο μέλος του ίδιου κυκλώματος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντοπίστηκε και συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, πλαστή άδεια διαμονής, μία πλαστή ταυτότητα, μικροποσότητες ναρκωτικών και 4.020 ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο της προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, αναγνωρίσθηκε και ταυτοποιήθηκε ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος αναζητείται, καθώς με το λεωφορείο που οδηγούσε, μετέφερε τους μετανάστες στο σημείο που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο σκάφος.
Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή κι άλλων εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, καθώς φαίνεται ότι οι συλληφθέντες δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.
