Με σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον γηπεδούχο ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας για το πρωτάθλημα της Super League.
Το ματς ήταν γεμάτο συγκινήσεις, με τους γηπεδούχους να προηγούνται δύο φορές και να κρατούν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μακέντα (ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι) πέτυχε το τέρμα που έδωσε τον έναν βαθμό στους «πράσινους».
Ωστόσο, αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος βαθμός για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, με την αθηναϊκή ομάδα να παραμένει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.
Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που βρήκε πρώτος τον δρόμο προς τα δίκτυα στο 37′, όταν από λάθος κοντρόλ του Χατζηγιοβάνη, ο Στάικος έκλεψε την μπάλα και σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε, όμως ο Στάρτζεον πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.
Δυνατά μπήκαν οι «πράσινοι» και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Καρλίτος να ισοφαρίζει στο 49′, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μεγιάδο. Ωστόσο, ο Βάτερμαν νίκησε τον Μακέντα που ανάλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών.
Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά και έχασε τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες, με τον Διούδη να έχει απαντήσεις στις επιθέσεις των Κρητικών. Τελικά, ο ΟΦΗ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον Μεγιάδο στο 77′, βάζοντας δύσκολα ξανά στους φιλοξενουμένους. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να το παλεύουν ως το φινάλε κι εντέλει δικαιώθηκαν στο 94ο λεπτό με τον Μακέντα, με κεφαλιά από κοντά, να διαμορφώνει το τελικό 2-2.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (73′ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (73′ Μπαλογιάννης), Σακόρ, Στάρτζεον (80′ Γιάννου), Γρίβας, Σαρδινέρο (88′ Βαφέας).
Παναθηναϊκός (Σ. Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Σάντσες (87′ Πούγγουρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (87′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (62′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (70′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Καρλίτος.
