Την αντίδρασή τους στην επίσκεψη Πομπέο εξέφρασαν εκατοντάδες Χανιώτες στο μαζικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης. Κεντρικό σημείο των διαδηλώσεων ήταν η αντίσταση στην επέκταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας και στα σχέδια των ΗΠΑ για κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο εν μέσω των τοπικών ανταγωνισμών.


Στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπήκαν οι εξοπλιστικές δαπάνες μέσα στην υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά και το τοπικό ζήτημα των εξορύξεων πετρελαίου στις οποίες συμμετέχουν αμερικανικές εταιρείες.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η κατάληψη Rosa Nera, η ΛΑΕ, το ΝΑΡ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΜέΡΑ 25 κ.ά.
