Με τις τουρκικές ακταιωρούς να παραλαμβάνουν το προσφυγικό σκάφος και να το οδηγούν προς το Αϊβαλί ολοκληρώθηκε ακόμη μία παράνομη επαναπροώθηση γύρω στις 12.00 το μεσημέρι.
Στο περιστατικό που ξεκίνησε απο τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου συμμετείχαν εκτός απο τα εννέα συνολικά σκάφη (Ελληνικά και Τουρκικά) τρία ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελληνικό καθώς και το Γερμανικό πολεμικό πλοίο DE KEL της Νατοικής δύναμης που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο.
Πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση τα σκάφη της Τουρκίας προσπαθούν να προωθήσουν τη βάρκα στα ελληνικά χωρικά ύδατα ενώ αντίστοιχα το ελληνικό λιμενικό προσπαθούσε να παρεμποδίσει την είσοδο της.
Η ιδιότυπη αυτή διελκυστίνδα, έγινε αντιληπτή από κατοίκους των ακτών της Λέσβου γύρω στις 10.30 το πρωί του Δεκαπενταύγουστου.
