Στη Θεσσαλονίκη – με άλλον έναν τρόφιμο του γηροκομείου «Αγία Κυριακή» και στην Αλεξανδρούπολη καταγράφηκαν οι δύο τελευταίοι θάνατοι από τον Covid-19 στη χώρα μας.
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, υπέκυψε ένας 72χρονος, ο οποίος μέσα στη νύχτα είχε διακομιστεί εκεί από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί. Ο ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση).
Άλλος ένας 71χρονος κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε εισαχθεί για νοσηλεία στις 4 Αυγούστου, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 13 Αυγούστου και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις εξίμισι, το πρωί της Κυριακής.
Στο μεταξύ, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού (264 το Σάββατο), με μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα, όπως καταγράφεται από τον ΕΟΔΥ. Στο «κόκκινο» τα μεγάλα αστικά κέντρα, διψήφιος αριθμός μολύνσεων καταγράφηκε σε Καρδίτσα και Κυκλάδες, ενώ σε 31 ανέρχονται τα εισαγόμενα κρούσματα.
