Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ομάδα ντόπιων συνεπλάκη με αδιευκρίνιστο αριθμό Πακιστανών, ενώ έγινε χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αιτία ήταν ένα περιστατικό ξυλοδαρμού που σημειώθηκε σε συσκευαστήριο της περιοχής μεταξύ ενός ντόπιου κι ενός Πακιστανού την προηγούμενη μέρα. Από το επεισόδιο φαίνεται ότι τραυματίστηκε ένας Έλληνας και με αφορμή αυτό την επόμενη ημέρα συγκεντρώθηκαν άτομα της περιοχής και κινήθηκαν εναντίον μεγάλης ομάδας Πακιστανών.
Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε σημείο να χρειαστούν πρώτες βοήθειες ενώ οι τρεις εξ αυτών, όλοι ημεδαποί, νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός, καθώς ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέτρεψαν χειρότερες καταστάσεις ενώ και σήμερα στην περιοχή υπάρχει αστυνομική δύναμη. Παράλληλα, η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε 24 συλλήψεις, 22 ημεδαπών και δύο αλλοδαπών.
Το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
Συνελήφθησαν χθες (29.08.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 22 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών.
Ειδικότερα, χθες (29.08.2020) το βράδυ, οι ανωτέρω συνεπλάκησαν μεταξύ τους, κάνοντας χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο απ’ αυτών.
Άμεσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.
