Και με κορονοϊό και χωρίς, φέτος κλείνει αισίως τα 12 χρόνια διαρκούς «μετακίνησης». Γιατί το Velvet Bus είναι ακριβώς αυτό: ένα κινούμενο μουσικό-εικαστικό-κινηματογραφικό-εκπαιδευτικό DIY (Do It Yourself) φεστιβάλ, που στόχο έχει την προώθηση και την ανάδειξη μιας σύγχρονης ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής κυρίως μέσω της ελληνικής περιφέρειας.
Πρόκειται για ένα μοναδικό πραγματικά εγχείρημα που διοργανώνει η Ομάδα Velvet, με επικεφαλής τους Αρη και Λάκη Ιωνά (The Callas). Το «Βελούδινο Λεωφορείο» τους, με κάτι από την ελευθερία των sixties και την τρέλα των seventies, «κινεί» μαζί του δεκάδες καλλιτέχνες που έχουν αγκαλιάσει το φεστιβάλ, εμπιστεύονται τους διοργανωτές και συνασπίζονται για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα σύνολο καλλιτεχνικών δράσεων: συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, σεμινάρια κ.α.
«Ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί μία πολιτισμική γέφυρα, που θα ενώνει την πρωτεύουσα με τα ελληνικά νησιά, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή ιδεών, τις συμπράξεις και δίνοντας κίνητρο στη σύγχρονη, ανεξάρτητη καλλιτεχνική δημιουργία, στήνοντας έναν δημιουργικό πυρήνα που θα παραμένει ενεργός και θα διευρύνεται συνεχώς και μετά το πέρας του φεστιβάλ», λένε οι διοργανωτές.
Φέτος, το Velvet Bus «σταθμεύει» στην Ιο. Ξεκίνησε χθες Τρίτη με αφιέρωμα ταινιών μικρού μήκους και συνεχίζει:
● Τετάρτη 26/8, Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης, στις 21.30: Συναυλίες από τους The Callas, Azraq Sahara, Love Beverly, Papi the dog TV.
● Πέμπτη 27/8, Αίθουσα Παπαπέτρου, 18.00: Εικαστική έκθεση σε επιμέλεια Μαρίνας Βελησιώτη και Βάσως Πλαβού. Συμμετέχουν: Χρήστος Δεληδήμος, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βαλίνια Σβορώνου, Μάριος Σταμάτης, Μαρίνα Βελησιώτη, Βάσω Πλαβού, Λάκης και Αρης Ιωνάς/The Callas.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Μουσικά και εικαστικά Workshops, ομιλίες και παρουσιάσεις, με θεματολογία γύρω από τη σύγχρονη DIY καλλιτεχνική πρακτική.
● Παρασκευή 28/8, Valsamo Koktail Bar, 22.00: DJ set: Χρήστος Μιχαλάτος (The Last Drive).
