ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εκτός του χώρου των τραπεζών και μόνο μέσω ATM επιτρέπεται να πραγματοποιούνται από σήμερα Τρίτη, 4 Αυγούστου, μια σειρά από συναλλαγές που αφορούν αναλήψεις, καταθέσεις, πληρωμές λογαριασμών τρίτων αλλά και ενημερώσεις βιβλιαρίων.

Σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, οι συναλλαγές δεν θα μπορούν να διενεργούνται στα τραπεζικά καταστήματα από τις 4 Αυγούστου 2020 «μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Η ΕΕΤ αναφέρει ότι η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid-19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στη νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

■ Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

■ Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

■ Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

■ Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Επίσης, η ΕΕΤ προτρέπει τους συναλλασσόμενους να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα, σημειώνοντας ότι εάν παρ’ όλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευση σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλεί να διαθέτετε προστατευτική μάσκα και να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας.