Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Λαμβάνοντας υπόψη την κυβερνητική οδηγία για την υποχρεωτική χρήση της σε κλειστούς χώρους και κατόπιν μιας έρευνας αγοράς που επικαλείται, μέσω διαδικτύου, ο Γιώργος Καμίνης προειδοποιεί για το διόλου απίθανο ενδεχόμενο οι τιμές των μασκών να εκτοξευτούν σε δυσθεώρητα ύψη για τους καταναλωτές, κάνοντας οικονομικά ασύμφορη την αγορά τους.

Για τον λόγο αυτό, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να λάβει μέτρα προστασίας των πολιτών από μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη, προτείνοντας μεταξύ άλλων και το μέτρο της διατίμησης.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, «δεδομένου ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας αποτελεί αναγκαίο μέσο αυτοπροστασίας σύμφωνα με τους αρμοδίους, δεδομένου ότι η εκτίναξη της τιμής της δημιουργεί ένα επιπρόσθετο και διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και δεδομένης της ανάγκης αποτροπής φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά», ερωτάται ο υπουργός, πρώτον, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την ορθή λειτουργία της αγοράς, του ανταγωνισμού και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας στις τιμές των μασκών και, δεύτερον, αν εξετάζει ως έσχατο μέσο την εφαρμογή του μέτρου της διατίμησης στις μάσκες μιας χρήσης και σε ποια τιμή ανά τεμάχιο.