ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

ΟΛΘ: Την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση της διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. που διαχειρίζεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην αναστολή συμβάσεων εργαζομένων της εκφράζει η ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας ότι προχωρά στην αναστολή συμβάσεων για 50 εργαζόμενους, παρότι δηλώνει το τελευταίο διάστημα ότι έχει συγκρατήσει την κερδοφορία της στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα λόγω του COVID-19. «Είναι αδιανόητο το δημόσιο χρήμα να μοιράζεται σε εταιρείες όπως η ΟΛΘ Α.Ε., των οποίων τα έσοδα και τα οικονομικά στοιχεία δεν αιτιολογούν ότι πλήττονται» καταλήγει η τριτοβάθμια οργάνωση, ζητώντας από την κυβέρνηση να εξαιρέσει την ΟΛΘ Α.Ε. από τις πληττόμενες εταιρείες.

ΟΛΠ: Με ανακοίνωσή της η ΟΛΠ Α.Ε. απαντά σε καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σημειώνοντας ότι έχει ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση δύο πρόσθετων χημικών τουαλετών, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο έξαρσης της επιδημίας, και επίσης έχει προγραμματίσει την κατασκευή μεγαλύτερων χώρων υγιεινής. Διευκρινίζει μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα έργα υλοποιούνται χωρίς να αποτελούν νομική υποχρέωση της ΟΛΠ Α.Ε. με μόνο στόχο τη συνδρομή στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη ναυπηγοεπισκευή. Αναφέρει επίσης ότι στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης περιλαμβάνονται εκτεταμένες επισκευές και αναβαθμίσεις υποδομών και κατασκευές νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων δικτύων ηλεκτρολογικών για ρευματοδότηση πλοίων και εργαλείων των επισκευαστών, δικτύου υδροδότησης πλοίων, δικτύου πυρασφάλειας και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ακόμα, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση δύο νέων προκατασκευασμένων οικίσκων για χρήση αυτών ως χώρων υγιεινής με τις απαραίτητες διαμορφώσεις για ντους.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ: Αναστέλλει προσωρινά και μέχρι τις 15 Μαΐου τις χρεώσεις προμηθειών για συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω web banking η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Η αναστολή αφορά μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό που τηρείται σε άλλη τράπεζα, εξόφληση λογαριασμών και πληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζας. Πελάτες της τράπεζας που επιθυμούν να εγγραφούν στην υπηρεσία chania web banking μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα της τράπεζας www.chaniabank.gr.

MOODY’s: Σε σταθερή από θετική υποβάθμισε την προοπτική (outlook) των τραπεζικών συστημάτων Ελλάδας και Κύπρου, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, ο οίκος Moody’s. Επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και βλέπει ορατό τον κίνδυνο αύξησης των επισφαλών δανείων. Για τις ελληνικές τράπεζες αναφέρει ότι η κερδοφορία θα εξασθενήσει και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά του (NPEs) θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και κοντά στο 40% περίπου των δανείων τους στο τέλος του 2019. Επισημαίνει επίσης ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πλήξουν ιδιαίτερα τον τουριστικό τομέα, στον οποίο αντιστοιχεί περίπου το 12% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ μια μεγάλη μείωση της εγχώριας ζήτησης θα επιβαρύνει τους κλάδους των μεταφορών και διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, του εμπορίου και της μεταποίησης.