ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νόρα Ράλλη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το ΚΚΕ σχολίασε τα νέα οικονομικά μέτρα με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζοντάς τα «ευχολόγια», «ανεπαρκή» και «με ταξικό πρόσημο», καθώς «θέτουν, για μία ακόμη φορά, ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων».

Την αναφορά του υπουργού Εργασίας στην απογοητευτική κατάσταση στην αγορά εργασίας τον Μάρτιο τη χαρακτήρισαν «ομολογία ενοχής» και καλούν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της «για το κύμα απολύσεων και την αρνητική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε αρκετούς κλάδους».

Ζητούν «να θεωρηθούν με σαφήνεια άκυρες οι απολύσεις και οι βλαπτικές μεταβολές που έγιναν αυτόν τον μήνα, με τις επιχειρήσεις που τις έκαναν να αποκλειστούν από τη χρήση των ευνοϊκών κυβερνητικών μέτρων».

Κατηγορούν τη Ν.Δ. πως θα έπρεπε να έχει καταργήσει τον ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα φάρμακα και τονίζουν πως αυτά τα μέτρα όχι μόνο «δεν συνιστούν κάποια φιλολαϊκή στροφή», αλλά «θα φορτωθούν πάλι στο άμεσο μέλλον στις πλάτες των εργαζομένων και των λαών».