Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού αφήνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ είπε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά την λειτουργία της αγοράς. Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν ομαλά, αλλά αν χρειαστεί, θα σταματήσουμε και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών».

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι λαϊκές εξακολουθούν να λειτουργούν για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στην αγορά και πρόσθεσε ότι με τα νέα μέτρα, Δευτέρα και Τρίτη λειτούργησαν ομαλά. 

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο υφυπουργός σημείωσε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Ειδικότερα για τα αντισηπτικά είπε ότι υπάρχουν ελλείψεις αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως.

«Η παραγωγική επάρκεια της χώρας είναι 550.000 τεμάχια και η ζήτηση έφθασε τα 1,5 εκατ. τεμάχια», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι την παραγωγή αντισηπτικών ξεκινούν και άλλες βιομηχανίες που μέχρι σήμερα δεν παρήγαγαν τέτοια προϊόντα ενώ όπως είπε και η επάρκεια σε μάσκες θα αποκατασταθεί πλήρως καθώς έχει ξεκινήσει η παραγωγή στην Κίνα και γίνονται εξαγωγές.