Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα στα social media, έπειτα από μια σειρά άρθρων που θεωρούν ότι το παιχνίδι Αταλάντα-Βαλένθια για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ευθύνεται σημαντικά για τη μαζικότατη εξάπλωση του ιού σε Ιταλία και Ισπανία.

Ηταν 19 Φεβρουαρίου, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Σαν Σίρο του Μιλάνου στο πιο σημαντικό ματς στην ιστορία της ιταλικής ομάδας. Η Αταλάντα εδρεύει στο Μπέργκαμο και σχεδόν η μισή πόλη μετακινήθηκε στο γειτονικό Μιλάνο για τη μεγάλη αναμέτρηση. Κόπηκαν 44.000 εισιτήρια, με τους περισσότερους φιλάθλους να είναι στοιβαγμένοι σε μια εξέδρα, να πανηγυρίζουν και να αγκαλιάζονται μετά το 4-1 των Ιταλών κόντρα στις «νυχτερίδες».

Μέχρι τις 19/2 υπήρχε μόλις ένα κρούσμα στη Λομβαρδία, ενώ μία εβδομάδα αργότερα άρχισε η ραγδαία αύξηση με τους αριθμούς σήμερα να έχουν φτάσει σε απελπιστικά επίπεδα.

Παράλληλα υπήρξαν κρούσματα και σε Ισπανούς ταξιδιώτες. Αρκετοί φίλαθλοι που ταξίδεψαν στο Μιλάνο από τη Βαλένθια βρέθηκαν θετικοί, ένας δημοσιογράφος που κάλυψε το ματς για τη εφημερίδα του, ενώ όπως μάθαμε αργότερα, το ένα τρίτο των ανθρώπων της ισπανικής ομάδας προσβλήθηκαν κι αυτοί από κορονοϊό.

Στην Ιταλία αρκετοί γιατροί και ειδικοί χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ουσιαστικά «ασθενή μηδέν» και μάλιστα είχαν και μια εξήγηση. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Μπέργκαμο εργάζονται περισσότερο στον τομέα της βιομηχανίας που ανθεί στη Βόρεια Ιταλία. Θεωρούνται αρκετά σκληραγωγημένοι άνθρωποι, οπότε μια μικρή αδιαθεσία ή κάποια δέκατα δεν θα τους απέτρεπαν από το να πάνε στη δουλειά τους ή από το να πάνε στο γήπεδο για ένα τόσο ιστορικό ματς. Κανείς δεν ξέρει αν αυτή είναι η αλήθεια, όμως φαίνεται πως εκείνο το παιχνίδι ίσως να στάθηκε κομβικό για την εξάπλωση του κορονοϊού σε μεγάλο μέρος των δύο χωρών.