Η αντιπολίτευση της Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τη διοίκηση Γ. Πατούλη για «πολιτική συναλλαγή» με τη νεοναζιστική υπόδικη εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ο περιφερειάρχης, επικαλούμενος «ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση», ανοίγει ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τους αρνητές της δημοκρατίας!
Ακόμα πιο έκθετος ο περιφερειάρχης Αττικής μετά το φιάσκο της τελευταίας συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, όπου η παράταξή του επιχείρησε για δεύτερη φορά να μεταβιβάσει αρμοδιότητες του συλλογικού οργάνου σε δύο προς σύσταση επιτροπές (Πολιτισμού & Αθλητισμού και Περιβάλλοντος) όπου θα είχε μια επίπλαστη πλειοψηφία 3/5 (στο περιφερειακό συμβούλιο, μαζί με συνεργαζόμενους, διαθέτει 48 έδρες στις 101).
Οπως είχε γράψει η «Εφ.Συν.», αν και η εισήγηση της περιφερειακής αρχής στηρίχθηκε από το νεοναζιστικό παρακλάδι της Χρυσής Αυγής -την Ελληνική Αυγή με επικεφαλής τον υπόδικο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλ. Παναγιώταρο- η απόπειρα να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από το συλλογικό όργανο έπεσε στο κενό μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Ακολούθησε μπαράζ σκληρών ανακοινώσεων προς τη διοίκηση από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Ασκώντας πολιτική κριτική, η «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου επισήμανε την απόπειρα της διοίκησης Γ. Πατούλη να οικοδομήσει πλαστές πλειοψηφίες μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, καταλογίζοντας στη διοικούσα παράταξη προσπάθεια «να καλύψει το έλλειμμα του πολιτικού σχεδιασμού της μέσα από αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις».
Για «απροκάλυπτη συναλλαγή του Πατούλη με τη Χρυσή Αυγή» και μετατροπή των φασιστών «σε “σκυλάκια του Πατούλη”, για να αποδειχτούν χρήσιμοι και να εξασφαλίσουν την όποια ανταπόδοση και κυρίως να δείξουν τη χρησιμότητά τους για το σύστημα ενόψει της απόφασης της δίκης» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» με περιφερειακό σύμβουλο τον Κ. Τουλγαρίδη.
Από την πλευρά της η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» του Γ. Σγουρού στηλίτευσε την απόπειρα της διοίκησης Γ. Πατούλη «να καταστήσει “διακοσμητικό όργανο” το περιφερειακό συμβούλιο», «επικυρώνοντας και διευρύνοντας τη συνεργασία του και την πολιτική συναλλαγή με τη Χρυσή Αυγή».
Απαντώντας ο περιφερειάρχης επέλεξε να επιτεθεί κατά πρόσωπο στην κ. Δούρου και με μια ανακοίνωση… επιβεβαίωσε όλη την κριτική που δέχεται.
Υποστηρίζοντας ότι διαθέτει «ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση» και «εφαρμόζοντας τους νόμους του κράτους», η περιφερειακή αρχή δηλώνει ότι επιδιώκει «ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις» και «να ασκήσει διοίκηση ζητώντας τη θετική ψήφο και την αποδοχή όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου».
Δηλαδή, ακόμη και των υπόδικων νεοναζιστών. Μήπως το αυγό της… «σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» εκκολάπτεται στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου;
