Οι οιωνοί δεν ήταν καλοί για τη Λίβερπουλ. Η Κυριακή βρήκε την ομάδα με βεβαρημένο πρόγραμμα (λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και το ταξίδι στο Κατάρ), με πολλούς τραυματισμούς και με την κληρωτίδα του Κυπέλλου Αγγλίας να μην της… φέρεται καλά, αφού αντίπαλος ήταν η συμπολίτισσα Εβερτον, έστω και μέσα στο «Ανφιλντ».
Η ομάδα του Αντσελότι κατέβηκε με κανονική ενδεκάδα, οι «κόκκινοι» δεν είχαν την ευχέρεια να κάνουν το ίδιο. Ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε πολλούς πιτσιρικάδες, ενώ ο Μίλνερ, ένας από τους λίγους «μεγάλους» που έπαιξαν, χτύπησε κι αυτός μόλις στο ένατο λεπτό!
Οι πρωταθλητές κόσμου δεν πτοήθηκαν. Εκαναν κανονικά το παιχνίδι τους και έβγαλαν… λαγό από το καπέλο. Στο 71ο λεπτό ο Κέρτις Τζόουνς με ένα άπιαστο φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στο απέναντι «Γ» για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Ο Τζόουνς κλείνει στο τέλος του μήνα τα 19 του, μετρά μερικές συμμετοχές με την αντρική ομάδα και είναι μεσοεπιθετικός που φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα μας απασχολήσει τόσο με την ποιότητά του όσο και με το ποδοσφαιρικό θράσος του.
Ντεμπούτο έκανε για τη Λίβερπουλ και ο Ιάπωνας Μιναμότο. «Εχει όλα τα στοιχεία που ζητάω από έναν παίκτη» τόνισε ο Κλοπ.
Η Μάντσεστερ Σίτι, η κάτοχος του τίτλου, πέρασε το εμπόδιο της Πορτ Βέιλ με σκορ 4-1, όμως η ιστορία εδώ είναι άλλη. Υποδεχόμενοι μια ομάδα της 4ης Κατηγορίας, οι άνθρωποι της Σίτι προσκάλεσαν τους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων στα αποδυτήρια μετά από το παιχνίδι για γνωριμία και για να τους κάνουν κάποια δώρα, όπως φανέλες.
Απαντες υποδέχτηκαν εγκάρδια όλους τους παίκτες της Πορτ Βέιλ, εκτός από έναν: τον σέντερ φορ Τομ Πόουπ. Ο 34χρονος δήλωσε πως «ουδείς μου έδωσε σημασία και χαριστικά ο Ζιτσένκο μου έδωσε την εμφάνισή του».
Λόγος υπήρχε πάντως. Το καλοκαίρι ο Πόουπ είχε κάνει στο twitter ένα σχόλιο για τον Τζον Στόουνς, τον διεθνή αμυντικό της Σίτι, χαρακτηρίζοντάς τον «αδύναμο σαν μ…ί»! Κάποιος το ανακάλυψε και το σφύριξε στους παίκτες του Γουαρδιόλα.
Πάντως ο Πόουπ άγχωσε τους «πολίτες», αφού στο 35’ του ματς σκόραρε (μπροστά στον Στόουνς μάλιστα) ισοφαρίζοντας σε 1-1!
Από τους υπόλοιπους «μεγάλους» μόνο η Τσέλσι έχει σίγουρη τη συμμετοχή της στη φάση των «32» μετά το 2-0 επί της Νότιγχαμ. Η Τότεναμ του Μουρίνιο έφερε 1-1 στο Μίντλεσμπρο, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 0-0 στην έδρα των Γουλβς. Ως γνωστόν όσα ματς λήγουν ισόπαλα έχουν και επαναληπτικό στην αντίθετη έδρα.
Από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αποκλείστηκαν οι Μπράιτον (0-1 εντός από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ), η Κρίσταλ Πάλας (ακριβώς το ίδιο σε ματς με την Ντέρμπι) και η Αστον Βίλα που ηττήθηκε με 2-1 από τη Φούλαμ στο Λονδίνο.
