Απεργιακή συγκέντρωση στις 9.00 π.μ. στο κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ, επί της λεωφόρου Κηφισίας 99, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που έχουν ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία κάνει λόγο για καθολική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στις μονάδες που εργάζονταν το Σαββατοκύριακο. Ταυτοχρόνως, καταγγέλλει την προσπάθεια να στηθεί μηχανισμός απεργοσπασίας και «εκβιασμών σε νέα παιδιά» από τον γενικό διευθυντή ασφάλειας.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ διευκρινίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να προσέλθει σε διάλογο στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και την Τετάρτη 18/12/19 και την Πέμπτη 19/12/2019 κατά την κλήρωση του μεσολαβητή που θα εποπτεύσει τον δημόσιο διάλογο.
Στη συνέχεια η ορισθείσα μεσολαβήτρια κάλεσε και τις δύο πλευρές για τη διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου την Παρασκευή 20/12/2019, ώστε να αποφευχθεί η απεργία. Αλλά και πάλι, η απουσία της διοίκησης ήταν επιδεικτική. «Ποιος, λοιπόν, μας οδηγεί στη σύγκρουση;» αναρωτιέται η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
