ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Δημήτρης Τερζής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κάτι λιγότερο από 6 ώρες κράτησε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα επαναληφθεί αύριο στην Κουμουνδούρου, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα αποφασίστηκε η αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ολα αυτά συμβαίνουν υπό το πρίσμα της διεύρυνσης και του επικείμενου συνεδρίου και υπό τη σκιά των διαφωνιών για τον τρόπο που θα επιτευχθούν τα ανωτέρω, με τον Πάνο Σκουρλέτη να θέτει θέμα χθες για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που δέχεται από ηλεκτρονικά μέσα τα οποία θεωρητικά στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μέρος του πήραν τα περισσότερα μέλη της Γραμματείας, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να τις αποδοκιμάζει, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα, που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων», αναφερόταν χαρακτηριστικά ενώ στο ίδιο κείμενο γινόταν γνωστό ότι η Πολιτική Γραμματεία «επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κεντρικής Επιτροπής και του προέδρου του κόμματος για τη διεύρυνση και την οργανωτική του ανασυγκρότηση».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των μέσων ενημέρωσης του κόμματος («Αυγή», «Στο Κόκκινο», left.gr) και παράλληλα αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.