Σε γραπτή του δήλωση, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπογραμμίζει πως τόσο η αναβάθμιση του ισόπεδου κόμβου Ατσιποπούλου, όσο και η κατασκευή του υπό μελέτη Κόμβου Βοθρού, αποτελούν διαχρονικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, τα οποία με σχεδόν πέντε χρόνια καθυστέρηση, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να ενισχύσει, τόσο την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου, όσο και την αποφυγή ατυχημάτων στα αντίστοιχα τμήματα του Β.Ο.Α.Κ..
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, εντός του α΄τριμήνου του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων ανάθεσης των μελετών, ενώ αντίστοιχα μέσα στο β’ εξάμηνο του 2020 αναμένεται και η δημοπράτηση των έργων.
