«Βασίλισσα» για… 80′
Η Ρεάλ Μ. έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο 2-2 με την Παρί Σεν Ζερμέν
Του Θ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μετά το νωθρό της ξεκίνημα σε όλες τις διοργανώσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να βελτιωθεί με στόχο να γίνει πάλι ανταγωνιστική μεταξύ των μεγάλων και προς αυτή την κατεύθυνση ήθελε τη νίκη χθες επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Για 80 λεπτά οι παίκτες του Ζιντάν εξυπηρέτησαν απόλυτα τον στόχο τους. Ηταν σαφώς ανώτεροι από τους Γάλλους και μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη σε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά.
Ομως, οι «μερένγκες» έχουν ακόμη μπόλικες… παιδικές ασθένειες, ειδικά στην άμυνά τους. Στο 81’ Κουρτουά και Βαράν δεν συνεννοήθηκαν σωστά και από λάθος του Γάλλου ο Μπαπέ μείωσε σε 2-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σαράμπια βρήκε χώρο και ισοφάρισε σε 2-2 στερώντας τη νίκη από τους Ισπανούς.
Η αλήθεια είναι πως στο τέλος οι γηπεδούχοι έκαναν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη και παραλίγο να τη βρουν από το «μαύρο πρόβατο» της εξέδρας. Ο Γκάρεθ Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ στο 94’, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Κέιλορ Νάβας, ο οποίος αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο «Μπερναμπέου». Μετά τη χθεσινή ισοπαλία, η Παρί περνά ως πρώτη και η Ρεάλ ως δεύτερη.
Ενα από τα πιο ωραία και δύσκολα γκολ της φετινής σεζόν σημειώθηκε στο Τορίνο. Στο 45ο λεπτό, ο Πάουλο Ντιμπάλα σκόραρε με απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια θέση (σχεδόν από τη γραμμή του άουτ) και χάρισε τη νίκη στη Γιουβέντους με 1-0 κόντρα στην Ατλέτικο. Ετσι, πέρασε σε δεύτερη μοίρα η επιστροφή του Ρονάλντο στην ενδεκάδα. Πάντως, ο Μαουρίτσιο Σάρι τον Ντιμπάλα έκανε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και όχι τον Πορτογάλο… Η Γιούβε πέρασε ως πρώτη, ενώ η Ατλέτικο θέλει νίκη επί της αδιάφορης Λοκομοτίβ Μόσχας για να μην μπει σε περιπέτειες.
Σε επίπεδο πρόκρισης, η μεγάλη μάχη θα γίνει στον 3ο όμιλο. Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε παρά το εντός έδρας 1-1 με τη Σαχτάρ, αλλά όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι Ουκρανοί έχουν το προβάδισμα, εκτός κι αν χάσουν στο γήπεδό τους από την Αταλάντα (2-0 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ), η οποία με «διπλό» και μη νίκη των Κροατών επί της Σίτι, θα πάρει αυτή αναπάντεχα τη δεύτερη θέση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
● Γαλατασαράι – Μπριζ 1-1 (11’ Μπουγιούκ – 92’ Ντιατά)
● Ρεάλ Μ. – Παρί Σ.Ζ. 2-2 (17’, 79’ Μπενζεμά – 81’ Mπαπέ, 83’ Σαράμπια)
● Ερ. Αστέρας – Μπάγερν 0-6 (14’ Γκορέτζκα, 53’ πέν., 60’, 64’, 68’ Λεβαντόφσκι, 89’ Τολισό)
● Αταλάντα – Ντινάμο Ζ. 2-0 (27’ πέν. Μουριέλ, 47’ Γκόμες)
Μάντσεστερ Σ. – Σαχτάρ 1-1
(56’ Γκιντογκάν – 69’ Σολομόν)
Λοκομοτίβ Μ. – Λεβερκούζεν 0-2
(11 αυτ. Ζεμαλεντίνοφ, 54’ Μπέντερ)
Γιουβέντους – Ατλέτικο Μ. 1-0
(45’ Ντιμπάλα)
